Trouw Tips

 

Coverband

Atomika is een allround covergroep en partyband! Maar Atomika is ook zoveel meer. Wij kunnen zelfs voor een DJ zorgen die na onze set de party nog laat doorgaan tot in de vroege uurtjes! Kortom: Atomika is de ideale band voor uw event!

Tips voor een geslaagd huwelijk

Natuurlijk heb je al geweldige ideeën voor jouw bruiloft, maar extra tips voor het plannen van jullie special day zijn natuurlijk altijd handig! Daarom vroegen we onze wedding experts naar hun ultieme tips voor het plannen van je bruiloft. Alle categorieën komen aan bod, van ultieme planning tips tot dé tip voor het invriezen van je bruidstaart. Het resultaat? Een lijst van de beste adviezen voor het plannen van jouw absolute droombruiloft!

Tips voor het plannen van je bruiloft

Poeh hé! Een bruiloft plannen doe je niet zomaar. Gemiddeld nemen stellen er zelfs een jaar de tijd voor. En da’s niet voor niks, want er komt nogal wat bij kijken. We hebben ons laatje met wedding experts opengetrokken en alvast wat ultieme tips verzameld die je kunt gebruiken bij het plannen van je bruiloft.

Voorbereiding

We trappen af met een golden oldie: een goed begin is het halve werk. Als je gaat trouwen hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar je wilt toch écht niets missen in de planningsfase. Zoek je nog een handige tool waarin je alles rondom het plannen van je bruiloft kunt bijhouden? Tadaa! Wij hebben voor jou de planningtools! Een super easy (en gratis!) systeem om alles in bij te houden, van leveranciers voor de bruiloft tot aan de gastenlijst en van het budget tot het draaiboek.

Wat moet je als eerste doen?

Wij hebben een handige online to do lijst gemaakt waar je precies wanneer je wat moet doen. Je kunt dan alles online afvinken! Meld je aan en ga naar de to do lijst! Jacqueline van PAUWeddings haakt hierop in: “Kies niet voor een standaard dagindeling. Ben je een avondmens? Plan je ceremonie gewoon ’s avonds in! Houd je niet van een uur lang handjes schudden? Sla dat gedeelte dan gewoon over!”  Hoe vaak zie je iets voorbij komen waarvan je denkt: dat wil ik ook! Eefje van Evy’s Proposal benadrukt: “Laat je je door alle inspiratie niet afleiden. Vraag je bij elk idee af, past dit wel bij ons?” Haar tip is dan ook om zo dicht mogelijk bij jullie persoonlijke verhaal te blijven en daar leuke styling ideeën bij te verzinnen. Welk gastenboek, muziek, fotograaf en andere leveranciers sluiten aan bij jullie verhaal. Een te gekke bruiloft plannen zit ‘m in de kleine details!    Trouwkostuum limburg

Vind je die trouwplanning maar een blok aan je been en zie je er als een berg tegenop? Ho stop! Heb je geen zin in gestress voor de grote dag, geef dan de touwtjes uit handen en ga op zoek naar een weddingplanner! Easy does it!

12 tot 6 maanden voor jullie huwelijk:

1) Het eerste wat je je moet afvragen als koppel: wat voor soort bruiloft willen wij graag? Wil je trouwen in de kerk? Of alleen in het stadhuis?

2) Wil je de kerkelijke ceremonie en het stadhuis op één dag plannen? Of liever op twee verschillende dagen?

101-tips-voor-het-plannen-van-je-huwelijk

 Jouw grote liefde heeft jou éíndelijk ten huwelijk gevraagd: gefeliciteerd, geweldig! Nu kan het plannen van jullie trouwdag beginnen! Maar waar begin je? Hoe organiseer je een bruiloft? Waar moet je beginnen, hoe lang gaat het duren én, ook niet geheel onbelangrijk, hoeveel gaat ons dit allemaal kosten? Geen stress! Met de ultieme Zankyou checklist voor het plannen van je bruiloft (en de Zankyou app) kan het niet fout gaan! Werk deze checklist punt voor punt af en het plannen van jullie bruiloft kán niet meer fout gaan! Door deze checklist van a-z af te werken kun je met een ontspannen gevoel uitkijken naar het vieren van jullie trouwdag. Lees snel verder voor de 101 tips voor het plannen van je huwelijk!

Laat je dromen werkelijkheid worden: 101 tips voor jullie perfecte bruiloft!

De kogel is door de kerk: jullie gaan trouwen! Om je te helpen met het organiseren van je bruiloft heeft Zankyou 101 tips op een rijtje gezet om alles goed te laten verlopen! Laat de organisatie maar beginnen!

  • Begin organisatie
  • Adviseren
  • Engagement
  • Save-the-date
  • Bruidspaar
Jouw grote liefde heeft jou éíndelijk ten huwelijk gevraagd: gefeliciteerd, geweldig! Nu kan het plannen van jullie trouwdag beginnen! Maar waar begin je? Hoe organiseer je een bruiloft? Waar moet je beginnen, hoe lang gaat het duren én, ook niet geheel onbelangrijk, hoeveel gaat ons dit allemaal kosten?

Geen stress! Met de ultieme Zankyou checklist voor het plannen van je bruiloft (en de Zankyou app) kan het niet fout gaan! Werk deze checklist punt voor punt af en het plannen van jullie bruiloft kán niet meer fout gaan! Door deze checklist van a-z af te werken kun je met een ontspannen gevoel uitkijken naar het vieren van jullie trouwdag. Lees snel verder voor de 101 tips voor het plannen van je huwelijk!

12 tot 6 maanden voor jullie huwelijk:

1) Het eerste wat je je moet afvragen als koppel: wat voor soort bruiloft willen wij graag? Wil je trouwen in de kerk? Of alleen in het stadhuis?

2) Wil je de kerkelijke ceremonie en het stadhuis op één dag plannen? Of liever op twee verschillende dagen?

3) Stel zo vroeg mogelijk de datum vast voor je bruiloft: voor jezelf uiteraard maar reserveer meteen ook het stadhuis en/of de kerk.

4) Kies je getuigen en vraag ze of ze bereid zijn om deze taak op zich te nemen.

5) Laat je trouwdatum weten aan je beste vrienden en meest dichtbije vrienden door Save the date kaarten te versturen. Lees hier ook de 8 tips bij het versturen van de trouwkaarten.

6) Informeer naar de benodigde documenten die jullie nodig zijn voor het huwelijk. Dit kan namelijk variëren per gemeente.

7) Als jullie gaan trouwen in de kerk, maak dan een afspraak met de voorganger van je kerk voor een eerste kennismaking. Informeer naar welke formaliteiten nodig zijn en wat je moet weten over trouwen in de kerk.

8 ) Zoek je geboorteakte op en controleer of je paspoort nog lang genoeg geldig is.

9) Denk na over de omvang van het huwelijk en stel een voorlopige gastenlijst op.

10) Op basis van het aantal gasten kun je gaan nadenken over de locatie van het feest/diner. Wordt het een restaurant, hotel, een hal, een kasteeltje enz.

 

smoking kopen
budget tips voor je bruiloft Weddingplanner, bruiloft stylist en ceremoniemeester Best Day Ever Events.

Mannen, mannen mannen… waarom duurt het zooooo lang om jou ten huwelijk te vragen? Wat ik vaak hoor is dat de mannen pas gaan vragen als ze eerst genoeg hebben gespaard voor de bruiloft.. en ze denken dat er heeeeeel veel geld nodig is voor de droombruiloft.  Gemiddeld wordt er 15.000 euro in Nederland aan een bruiloft uitgegeven. Helemaal mee eens: het is A LOT!!
Maar het hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Laat je vriend mijn blog lezen;), misschien gaat hij je (nog) eerder ten huwelijk vragen;)). Hier zijn wat budgetvriendelijke tips!
Verse wafels kopen
Kosten bruiloft in kaart brengen: hoe blijf ik binnen het trouwbudget?
Om te voorkomen dat jullie over het vooraf gestelde budget gaan heb ik hieronder enkele ideeën om geld te besparen bij het regelen van alle onderdelen van jullie bruiloft. De belangrijkste tip is om vooraf een specifiek budget te maken per onderdeel zoals kleding, vervoer, ceremonie, bloemen etc.
trouwfotograaf
Mintandmemories.be
Eén van de belangrijke taken van een professionele weddingplanner is wel het budget van een bruiloft bewaken. Prijsbewust of goedkoop trouwen is een hype tegenwoordig.

Totaalbudget en verdeelsleutel

Voordat je met de trouwplanning begint, is het belangrijk om een totaalbudget voor de bruiloft te bepalen. Als je weet wat je kan besteden, houd je de kosten makkelijker onder controle.

TOPTIP: Probeer voor je zelf inzichtelijk te maken wat je belangrijk vindt en wat iets minder hoog op de prioriteitenlijst staat.

Bijvoorbeeld: je droomt al heel lang over die prinsessenjurk, je wil een waanzinnig avondfeest met alles er op en er aan, je wil in niets minder dan een koets met zes paarden naar de kerk worden gevoerd.

Iets minder belangrijk vind je de muziek, de ringen en de uitnodigingen. Dan zou je in je budgetbepaling kunnen kiezen om op die drie laatste posten stevig te besparen en wat meer budget te voorzien voor de eerste drie kostenposten!

In de online trainingen ‘Vakopleiding Weddingplanner’ en ‘Klein budget? Groots feest met een budget in evenwicht!’

(voor bruidsparen)

komen we uitgebreid terug op deze materie. Ook krijg je een verdeelsleutel om je budgetplanning uit te werken.